Ännu en ny söndag vilket innebär att jag idag går in i vecka 16 (15+0). Man ser fram emot söndagarna och dom nya veckorna man går in i. Nu kan man också se hur magen växer till sig för var vecka som går vilket är mycket spännande och roligt, äntligen börjar det ta fart.
Veckan har annars varit som alla andra veckor nämligen illamående samt en obotlig trötthet, tröttheten har nästan blivit lite värre den senaste vecka. Har ingen energi alls till något men tack vare en en fantastisk man som jag har så hjälps vi åt för att göra det bästa av situationen. Han är verkligen den bästa som finns.
Här om dagen blev tröttheten alldeles för mycket vilket slutade i att jag satte mig på toaletten och grät en skvätt av utmattning, fast jag knappt gjort något alls. Kände mig lite små löjlig men jag skyller på hormonerna he he 🙂
Men sen kändes det mycket bättre och jag gick och vilade en liten stund och kände mig som en ny människa igen. tror att min järnvärde är på botten men som tur är ska jag ju till mödravården på fredag så ska be att få kolla hur det riktigt står till.
Är fortfarande sjukskriven vilket tur är eftersom jag vet att jag skulle bidra med noll att vara på jobb i just nu. Måste nog bli lite stabilare ännu innan jag kan fara ut.

Bebis & Mamma
Din bebis är denna vecka ungefär 11 cm lång och väger omkring 68-94 gram. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.
Om din graviditet inte ännu är daterad så kan din läkare enkelt bestämma fostrets ålder genom att mäta huvudet vid en ultraljudsundersökning.
Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs!
Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!
Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.

Källa: www.blimamma.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *