MVC besök och barnvagnstitt

Började morgonen med att gå till MVC (Mödravårdscentralen) vi bor nära så det tar bara ca 15 min att gå dit. Besöket var riktigt bra, alla blodprover var bra även hb som jag tog igår och misstänkte att var lågt låg på 116 vilket inte är så dåligt så jag får väl dras med att vara lite trött. I hela mitt liv har jag trott att jag var blodgrupp O men det visade sig vara helt fel är A nåja bra att få veta bättre sent än aldrig.
Jag hade också gått upp lagom mycket i vikt, jag startade min graviditet på ca 60 kg och nu hade jag gått upp till 62,6 kg vilket är riktigt bra och normalt precis så som jag ska gå upp enligt min viktkurva så det känns ju super. Enligt viktkurvan ska jag gå upp mellan 8-12 kg.
Sen kom det bästa av allt nämligen att lyssna på lilla hjärtat, och det slog så fint, man blev riktigt glad av fått höra den lille där inne. Livmodern har nått naveln nu vilket känns, magen är riktigt hård.
Fick tid till läkare den 30 september alltså på torsdag för att se över mitt illamående eftersom jag varit sjukskriven hela mina graviditet hitills så får se vad hon säger.
Men besöket kändes riktigt bra, gick gladeligen därifrån och var helt slut när jag kom hem, det märks att konditionen och orken inte är den samma längre. Men efter att ha tagit det mest lugnt nu tre månader ska jag försöka börja röra på mig lite.
När Jonas kom hem ungefär vid tolv så åt vi en snabb lunch och sen for vi till en jätte stor babybutik för att kolla lite på barnvagnar, efter allt googlande om all världens barnvagnar så hade jag bestämt att en Emmaljunga skulle bli perfekt, jag visade den för Jonas och han höll med. När vi kom dit in stod det hur många Emmaljunga vagnar som helst på rad där. Vi hade tänkt oss en Edge duo eller en City cross.
Vi fick hjälp med att kolla på vagnarna och hon var jätte trevlig och hjälpsam och vi fick verkligen all info vi behövde. och vi var både helt överens om att det blir en Edge duo.
Men nu funderar vi på om vi ska fara till Sverige och köpa en eftersom dom är rätt mycket billigare där. Men vi får se. I butiken sa dom att när vi bestämt oss så beställer dom den åt oss och förvarar den där tills det börjar bli dags vilket är jätte bra då vi inte har så mycket extra utrymme för att förvara en vagn.
Men barnvagnstittet gick smärtfritt och vi var både mycket överens.

Efter det så for vi runt och titta i lite olika butiker och fika, men sen satte huvudvärken igång och jag kände hur trött jag blev. Väl hemma bara kastade jag mig i sängen och somna direkt, sov säkert några timmar innan det nog var dags att stiga upp och laga mat, maten är fortfarande inte fäärdig utan är i ugnen. Sen blir det lugnt igen ev en liiten liten promenad skulle behövas men man får väl se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *