Knäckig hallonpaj

Här är receptet på en god paj som jag lagade igår. Super enkel och god

Ingredienser

ca 250 gram hallon (man kan förstås använda andra bär eller frukter om man vill)
200 g margarin
1 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl sirap
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk eller grädde

-Täck botten på en pajform med hallon. Pajformen behöver inte smörjas.
-Smält margarinet och rör samman alla ingredienserna. Häll sedan smeten ovanpå frukten.
-Ställ pajen i mitten av ugnen i ca 20 min i 170°.
-Servera med glass eller vaniljsås.

29 thoughts on “Knäckig hallonpaj

  1. Tack så mycket 🙂 nej det börjar verkligen dra ihop sig och dagarna går verkligen fort även om det samtidigt går långsamt när man går och väntar på något! jag mår tipp topp, verkligen super men är rätt så trött hela tiden så det blir mycket vila just nu vilket säkert behövs, det är väl kroppens sätt att förbereda sig! Hur mår du själv ? kram

 1. Blivande gammelfarmor har skrivit recepten upp. Nobelt att läsa nästan dagligen hur det går till med lilla soliga flickan”där borta”.Du har alltid varit hennes ögönsten! Vilken tur att Jonas lärde mig att ta bloggen framme, fast jag tövlade bort snabbvalet!Birgit önskar förstås att DEN STORA dagen vore 18.3.!Men nu Birgit undrar, kan man kalla henne som gammelfarmor, eller måste den äran falla till Jonas sida?Birgit väntar på svar,hur henne kallas?Lasse P.

  1. jag vet inte vad som är rätt benämning men gammelfarmor blir säkert riktigt bra!

 2. Hej Daniela!

  Jag ska pröva att laga pajen, älskar pajer med vaniljsås!
  Må så gott i dessa förväntsfulla tider!

  h. Annika

  1. hoppas du gillar den 🙂 tycker den är riktigt god när den smakar lite kola mm… 🙂

 3. Vilken otroligt god hallonpaj!!! Skulle bjuda barn och barnbarn och upptäckte, att det fanns miljoner olika recept på hallonpaj. Av en ren händelse hamnade jag här och hittade världens godaste och enklaste paj. Blivit mycket poppis hos många.
  Soliga hälsningar
  Marie-Louise.

  1. Å vad roligt att du gillade den 🙂 här är den också en solklart favorit, så smarrig och enkel! Ha en fortsatt trevlig sommar 🙂

 4. Hej!
  Jag provade att göra pajen, men ska det verkligen vara 200 g margarin?
  Min blev jättesmetig och stelnade inte

  1. Hej! jag råkade också få en riktigt kladdig variant en gång när jag lagade men tror att det mest berodde på att formen jag använde då var för stor så det blev mest en sås. Det ska nog var 200 gram smör. vanligtvis när jag lagar så använder jag en rund inte så stor form så smeten blir som ett täcke över då brukar den stelna och bli helt perfekt! Hoppas du ”vågar” pröva på nytt igen 🙂

 5. Tack för receptet. Jag har bakat pajen och den är både vacker och smakar ljuvligt!

 6. Vilket Underbart gott recept på Hallonpaj. Verkligen supergod och super enkel. Har skrivit om det på min blogg. Länkar så klart

 7. Hur många ska det räcka till? Vi är tretton stycken. Kanske bäst att göra två då??

  1. jag skulle nog göra två för säkerhetsskull, annar skulle jag väl säga att den räcker till 8-10 pers men det är så goood så man tar gärna lite till 🙂

 8. Prövade receptet jag med men det blev inte alls lyckat. Bara en smet som inte ville stelna. Efter 30 minuter i ugnen gav jag upp. Tog till mig det som stod tidigare med inte så stor form så jag tog en liten. Men tror ni menar att den inte ska vara så djup och inte så stor, eller? För min paj blev ju djup när jag tog en liten form. Jag är dock inte en som testar samma recept flera gånger i hopp om att det blir bättre men för er andra som lyckts med receptet har säkerligen fått en jätte god paj. 🙂

  1. Exakt samma har hänt mig också faktiskt, om man har för liten paj så blir smeten för tjock och inte stelnar, så den kan nog vara aningen djup men gärna inte så liten i omkrets så att säga. Synd att det inte blev bra, hoppas om du gör den igen att det går bättre då 🙂

 9. Tack för recept! Jag har gjort pajen flera ggr i sommar med olika bär. Blåbär, björnbär, hallon och blandade bär. Jag har hela tiden ökat på havregryn och mjöl en gnutta och det har fungerat perfekt. Har även tinat bären innan (helst i rumsvärme) så att det inte blir så mkt vätska. Om man inte har färska förstås!

 10. Hej!
  Sökte på hallonpaj och lyckades hitta ditt recept. Den låter verkligen jättegod! Jag tänkte testa den imorgon. Är det stor smakskillnad om man använder frysta hallon istället för färska?
  Tack på förhand!

  1. Hej, vad roligt 🙂 nja det kan bli lite vattnigare med frysta så man kan ju bra ha potatismjöl så det inte blir så men jag har alltid el nästan alltid använt frysta och tyckt det blivit riktigt bra 🙂 lycka till!

 11. Hej

  jag undrar hur stor pajform, alltså hur många cm i diameter? man ska ha för att få den bra ? 🙂

  Med vänlig hälsning
  Carro

  1. hej, oj jag har nog lagat pajen i olika former men jag skulle nog säga att det är en standard fomt på 24 cm diameter som blir bäst o som jag använder oftast 🙂

 12. Hej hittade receptet här hos dig och oj så god paj…det hände inget under 15min men ökade på värmen o hade i den i 30 min den blev perfekt jag hade liiite mer smör än 200;-)Så tack snälla för ett underbart gott recept!

 13. Hej lilla åländska!!! Var bara tvungen att prova receptet. Fick sån hemlängtan. Pajerna blev kanonfina och jag minns hur vi plockade hallon på grannens mark och han kom och frågade vad vi gjorde där.Finns ju ingen allemansrätt hemma. Kommer alltid att göra denna paj nu.Tack för att du delade med dig.En jättelycklig exilåländska från Sundsvall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *